Iluminatul Grădinilor

Iluminatul grădinilor este o idee atât confortabilă, cât şi esenţială care ne ajută să profităm la maxim în zilele însorite şi totodată, reprezintă unul din elementele cheie în proiectarea grădinii.

Atunci când vremea este favorabilă, există câteva idei referitoare la iluminat grădini, care pot fi luate în considerare:

  • petrecerile în grădină,
  • prepararea grătarelor,
  • cititul în aer liber, dar şi întâlniri ce pot avea loc mult timp după apusul soarelui.

În continuare vă vom prezenta 11 idei confortabile şi esenţiale de iluminare led a grădinilor.

IDEI PRIVIND ILUMINATUL GRĂDINILOR

Iluminatul cu led-uri speciale reprezintă o opțiune perfectă de iluminare a grădinilor, creând astfel o atmosferă perfectă în spaţiile exterioare. Pentru un plus de confort, ele se pot grupa pe terase, se pot alinia de o parte şi de alta a cărărilor pentru a vă ghida cât mai uşor oaspeții către masa unde vor servi cina, dar şi pentru a da un plus de strălucire atmosferei.

De asemenea, iluminatul cu led-uri speciale reprezintă cea mai bună opţiune pentru exterior.

Aceste corpuri trebuie să fie adecvate pentru utilizarea în aer liber. Chiar dacă plouă, ele pot fi lăsate afară toată vara. Se pot folosi şi felinare normale dar, la sfârşitul zilei acestea trebuie aduse în casă.

Farmecul iluminatului cu led-uri

Iluminatul cu led-uri sau luminile cu șnur sunt un plus extraordinar pentru orice grădină fiind îndrăgite de foarte mulţi datorită senzației de relaxare pe care acestea o acordă.

În cadrul festivalurilor sunt extrem de primitoare atunci când sunt aşezate în zig-zag, acestea creând un decor de lumini dintre cele mai amuzante.

Dacă în apropierea casei nu există nicio modalitate de prindere a acestor lumini, ele se pot suspenda de stâlpii de iluminat, se pot prinde în jurul gardurilor sau se pot folosi şi alte spaţii ce vor fi la fel de eficiente.

Se pot folosi lumini de perete exterior la Iluminatul Grădinilor

Modalităţile de iluminare cu led a grădinilor, precum luminile festoon și felinarele sunt esențiale pentru crearea unei atmosfere cât mai confortabile, dar, de cele mai multe ori, ele trebuie completate de un iluminat mai puternic, în special în zonele mai populate.

Întrucât aceste lumini de perete sunt mai robuste și complet etanșe, iluminatul grădinilor va fi unul excelent de-a lungul întregului an.

Pentru o iluminare cât mai puternică a grădinii, se pot aşeza uniform pe pereții exteriori ai casei, iar în zonele cheie se pot aşeza în straturi suprapuse mai multe iluminări decorative.

Scoateţi în evidenţă cele mai bune caracteristici de iluminare cu led

Care sunt principale metode de amenajare a unei grădini superbe?

Cu siguranţă, cu toţii vrem să avem grădini superbe pe care să le evidenţiem.

Ne dorim paturi de flori multicolore, pomi cu forme bizare, chiar şi minunatele sculpturi în apă, însă, înainte de toate este necesar să ne asigurăm că există o iluminare corespunzătoare a grădinii.

Proiectoarele de lumină sau lămpile poziționate și orientate strategic, vor acorda mai multă viață anumitor aspecte ale grădinii, permiţând astfel fiecăruia să se bucure și mai mult de aceste caracteristici.

Evidenţierea cu precauţie a pericolelor

Dacă doriţi să scoateţi în evidenţă cele mai bune aspecte ale grădinii dvs., nu uitați nici de eventualele pericole. Aveţi trepte? Aveţi podea situată la înălţimi mai mari? Sau o peluză ce se poate prăbuși cu uşurinţă? Asigurați-vă că totul este în regulă pentru a evita orice accident.

Dacă în grădină aveți iazuri, bazine sau chiar o fântână, asigurați-vă că acestea pot fi văzute chiar și în întuneric.

Ele par extraordinare, chiar spectaculoase, dar pot reprezenta un mare pericol.

Utilizarea ramurilor de copaci la Iluminatul Grădinilor

La ce pot fi folosite ramurile copacilor?

O altă mare utilitate a luminilor festoon este tăierea ramurilor copacilor pentru a da o strălucire eterică.

Dacă aveți un copac în apropierea casei sau a locului unde puteţi servi masa în aer liber, ramurile se pot fi folosi pentru a agăţa lumini pandantive în aer liber, care vor oferi o lumină mai strălucitoare meselor situate în aer liber.

Este un mod perfect de a-ţi transforma grădina în locul în care toată lumea îşi dorește să-şi petreacă o vară minunată.

Iluminatul aleilor

Modalităţi de iluminare a aleilor din grădini

Nu numai că aleile bine luminate sunt esențiale la Iluminatul Grădinilor, dar crearea unei iluminat mai puternic în aceste zone, conferă grădinii o calitate magică, care te invită să descoperi locul unde duce drumul.

Lămpile solare reprezintă una dintre cele mai multe opțiuni de iluminare fără a întâmpina dificultăți.

Acestea sunt adesea aşezate cu ușurință pe pământ, astfel încât să poată fi deplasate în funcție de necesități.

Utlizarea luminilor Uplights și Downlights pentru îmbunătățirea texturilor de perete

Ce sunt şi unde se pot folosi aceste lumini?

Uplighting sunt luminile care se montează pe pământ pentru a lumina în sus , iar cele downlights se montează cât mai sus pentru a da lumina în jos la Iluminatul Grădinilor.

Luminile Uplights și downlights (sau un amestec din ambele) devin un mod din ce în ce mai popular de a-ți scoate în evidență casa, atât în față, cât și în spate.

Atrăgând instantaneu privirea, aceste lumini sunt fabuloase pentru fixarea pe ziduri și garduri cu textură unică.

Perfecționează-ți veranda

Luminile la intrarea în casă

Luminile de la intrare nu sunt doar călduroase și primitoare, ci și esențiale. Vă ajută să deschideţi mai uşor uşa de la intrarea în casă și să fiţi mai în siguranță în timp ce vă aflaţi înăuntru.

O lumină deasupra ușii este indispensabilă pentru orice casă.

Sunt disponibile toate stilurile, de la cele mai simple şi până la cele mai moderne.

O strălucire caldă cu ajutorul focului de tabără

Ce înseamnă un foc de tabără?

Seara, după servirea cinei, este timpul să treceți la un cadru mai relaxat pentru băuturi, jocuri și povești.

Zonele de relaxare trebuie să fie cât mai confortabile și una dintre cele mai bune modalități de a ilumina aceste spații este focul de tabără.

Focul de tabără nu numai că este fascinant, dar reuneşte, până seara târziu, toţi membrii familiei.

Păstrați-vă grădina în deplină siguranță

Metode de siguranţă

Iluminatul grădinii nu numai că reprezintă un lucru extraordinar, dar are şi un scop practic, deoarece o grădină bine luminată este o grădină aflată în siguranţă.

O casă și o grădină bine iluminate îți vor oferi mai multă siguranţă.

Dar, pentru un plus de secutitate, există multe lumini ce au senzori şi care sunt perfecte pentru a fi amplasate lângă garaje, porțile din spate și ușile exterioare.

Grădinile reprezintă părțile importante ale casei dvs. pe care trebuie să le îngrijim cu multă atenţie.